Västmanland har två kandidater på riksdagslistan. | Sverigedemokraterna i Arboga

Västmanland har två kandidater på riksdagslistan.

I dag presenterade partistyrelsens valberedning sitt förslag på de 60 främsta namnen till riksdagslistan. Vi har glädjen att presentera att två av dessa är från Västmanland. Partiets ekonomiskpolitiska talesperson Oscar Sjöstedt är föreslagen på plats 7. Västerås oppositionsråd Ann-Christine From Utterstedt är föreslagen på plats 48. Här nedan kommer en kortare presentation av länets topp-kandidater.

Riksdagskandidat nr. 7: Oscar Sjöstedt, Västmanlands län.

Jag heter Oscar Sjöstedt och är 37 år ung. Jag har en son, Olav, på drygt två år. Jag är ledamot i  Riksdagens finansutskott och är även partiets ekonomisk-politiska talesperson. Jag är nationalekonom i grunden och tog examen vid Stockholms Universitet 2005. Därefter jobbade jag ett antal år inom finansbranschen och kapitalförvaltning innan jag började arbeta heltid med politiken i samband med valet 2010.

Jag är född i Stockholm men numera Skinnsbergare och västmanlänning ”by choice”. Förklaringen till det är – och det har väl med åldern att göra antar jag – att storstadens puls lockar mig betydligt mindre än skogens totala lugn och ro. Stockholm är och förblir världens vackraste huvudstad men jag trivs bäst på landet helt enkelt.

Det är oerhört glädjande att bli föreslagen på en så pass hög placering av valberedningen; ett slags kvitto på att det jobb man lagt ner i utskottet och i partiet i övrigt har uppskattats, om inte av alla så i alla fall av de flesta. Samtidigt medför det en viktig energiboost inför kommande mandatperiod där vi ska flytta fram våra positioner ytterligare.

Stort tack för det! Jag lovar att förvalta förtroendet väl.

 

Riksdagskandidat nr. 48: Ann-Christine From Utterstedt, Västmanlands län.

Ann-Christine From Utterstedt, Västerås, är Oppositionsråd och gruppledare i Västerås stad. Hon har varit verksam i partiet sedan 2011 och är sedan flera år ordförande för SD Västerås samt vice ordförande i SD Västmanland. Vid kyrkovalet 2017 fick hon förnyat förtroende i Kyrkomötet där hon blev invald 2013. Hon har varit en ledande person i länet genom fyra valrörelser och har starkt bidragit till att partiet varit så framgångsrikt lokalt.

 

Ann-Christine kommenterar riksdagsplatsen: ”Jag är mycket glad, stolt och ödmjuk inför det stora förtroende partiet ger mig. Det kommer att bli en spännande valrörelse och jag är övertygad om att partiet kommer att gå starkt framåt, både på den lokala och nationella nivån. Jag brinner för flera rikspolitiska frågor, bland annat: sammanhållning, vård, kriminalpolitik, landsbygd och civilrätt. Mitt arbete i riksdagen kommer att präglas av att fortsätta föra partiet framåt och drivas av en politik som gör att vårt älskade Sverige återigen blir ett tryggt land att födas, leva och åldras i, för oss, våra barns och nästkommande generationers skull.”

 

SD Västmanland är mycket stolta över att länet representeras av två kandidater på riksdagslistan: Oscar Sjöstedt, Skinnskatteberg, som är partiets ekonomiskpolitiske talesperson och Ann-Christine From Utterstedt, Västerås. Vi kommer att arbeta hårt för att länet ska nå stora framgångar i valet och önskar våra kandidater stort lycka till!